Iedere verandering, hoe klein ook, heeft invloed op het functioneren van onszelf, onze omgeving, de organisatie waarin we werken.Het fascineert me hoe ieder mens op zijn eigen unieke manier omgaat met de uitdagingen die het leven met zich meebrengt.  

Ik ben ervan overtuigd dat elk mens geboren wordt om zich te ontwikkelen en te groeien naar de beste versie van zichzelf. Levensgebeurtenissen en omstandigheden bieden gelegenheid om groeistappen te zetten in dit proces van bewustzijnsgroei. Daarmee hebben deze gebeurtenissen een zinvolle betekenis in ieders leven, ongeacht de aard of impact en het verdriet of de vreugde die dit met zich mee kan brengen. Maar tegelijkertijd kunnen deze levensgebeurtenissen zo heftig zijn dat het niet meer lukt om op een adequate manier te reageren, laat staan te functioneren.

Ook bij minder intense omstandigheden krijgen mensen te maken met reactiepatronen die de eigen ontplooiing in de weg staan. Er ontstaat een wens om zaken anders aan te pakken, maar hoe? Hoe zorg je ervoor dat het hart in lijn komt met je hoofd, oftewel: hoe zorg je ervoor dat de dingen die je doet in overeenstemming komen met je diepere drijfveren. Deze vraag geldt voor mensen maar ook voor organisaties. Sta je echt in contact met je diepere kern, geeft de organisatiemissie echt uitdrukking aan het waarom de organisatie bestaat? Je drijfveren en individuele gaven zijn uniek en vragen erom om naar gehandeld te worden. Wanneer dat niet gebeurt, lopen we langzaam vast. Dan staan hart (passie) en hoofd (verstand) niet met elkaar op één lijn. Dit leidt tot klachten. Mensen worden ziek of krijgen een burn-out. Bij organisaties manifesteert zich dit in zaken als een 'zware' bedrijfscultuur, hoog ziekteverzuim, gebrek aan identiteit met de werkgever of de producten en diensten die geleverd worden. Dat is jammer, want het kan ook anders.

Sinds 2010 ben ik eigenaar van Steenhuijsen Coaching & Advies. Ik richt me op het faciliteren, initiëren en ondersteunen van ontwikkel-, groei- en veranderingstrajecten. Dit kan een individueel coachingstraject zijn of de begeleiding van een (management)team bij het formuleren en realiseren van te bereiken organisatiedoelstellingen. Door mijn jarenlange ervaring als manager ben ik een geschikte partner voor organisaties die projecten willen uitvoeren op het snijvlak van mens en organisatie.

Mijn werkwijze is oplossing-, mens- en synergiegericht. Niet de problemen staan centraal, maar de middelen die noodzakelijk zijn om gewenst resultaat te bereiken. Om optimaal resultaat te bereiken moeten we eerst naar 'binnen'. Waarom doen we de dingen die we doen, wat zijn onze drijfveren, onze unieke gaven, onze kerncompetenties? Zo leren we de vruchtbare grond kennen waarop uiteindelijk onze ideeën uitgroeien tot resultaat. Als we de samenstelling van onze innerlijke bodem kennen, kunnen we ook bepalen hoe we deze het beste kunnen behandelen om duurzaam een zo goed mogelijk resultaat te boeken. Pas dan weten we wat de geschikte gewassen zijn om te zaaien, te laten groeien en te oogsten, of: wat ga ik doen, hoe gaan we handelen, welke producten/diensten passen bij onze kern?

Als afgestudeerd Gezondheidswetenschapper ben ik sinds 1995 werkzaam geweest in o.a. organisatieadvisering, als zorginkoper bij een landelijk opererende zorgverzekeraar en in de directie van een regionale instelling voor ouderenzorg. Vanaf 2006 werkte ik in verschillende managementfuncties binnen de Geestelijke Gezondheidszorg.

Vanaf 2007 heb ik tal van opleidingen gevolgd met betrekking op coachen, Solution Focussed Therapy en Ericksoniaanse gesprekstechnieken. Ook ben ik geschoold in de methode Kids Skills en kan ik sociale weerbaarheidstraining geven.

Een uitgebreid C.V. van Harm Steenhuijsen kan worden opgevraagd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.